Om Den danske Pilatesskole

Vores mission er at skabe en Pilatesskole med høj faglighed og professionalisme, med udgangspunkt i den originale Pilatesmetode, videnskab og tværfaglighed. Du undervises efter den oprindelige rækkefølge, rytme og flow, som Joseph H. Pilates tiltænkte metoden, og du lærer de forskellige principper indenfor både Pilates, anatomi, fysiologi og biomekanik.

Du bliver uddannet til specialist i Pilatesmetoden og får et godt kendskab til alt det andet, der hører med til at have et godt helbred i en sund og stærk krop.

Skolen, hvem er vi?

Vi er en gruppe fagspecialister med ekspertise indenfor hvert vores område, der er gået sammen om at lave den bedste uddannelse til dig, der gerne vil helt i dybden med Pilates, og som gerne vil gøre det i dit eget tempo. Vi brænder for at formidle vores viden på en klar, ærlig og præcis måde med respekt for den enkelte, og vi tror på, at viden er noget alle kan tilegne sig. Udover nedenstående undervisere, vil du deltage på en international workshop.

Sara Schytz

Sara Schytz er ejer og stifter af Pilates B og har undervist i Pilates siden 2004 og træning siden 1993. Sara er den person du vil møde igennem hele forløbet hos Den Danske Pilates, både mht. adminstration og som underviser.

Saras første møde med Pilates var indenfor contemporary Pilates via fitnesskæden Hardwork i 2004, blandt andet Stott Pilates, men da hun søgte mere og dybere faldt hun ved et tilfælde over klassisk Pilates i 2011. Det blev lidt af en øjenåbner og starten på den helt store kærlighed til – og passion for – metoden i sin rene form. I 2012 started hun sin Pilates træning og uddannelse med Power Pilates og fortsatte sin udvilking og comprehensive træning hos The Pilates Standard. Tidligt i forløbet, blev Sara spurgt, om hun var interesseret i, at arbejde mod at uddanne for The Pilates Standard og hun har været national direktør for The Pilates Standard uddannelsen i Danmark, hvor hun uddannede nye instruktører, indtil hun valgte at søge nye veje indenfor Pilates i 2017.

Sara har været i genoptræningsbranchen siden 1993, hvor hun som 14-årig blev oplært i kroppens anatomi, fysiologi og genoptræning af diverse skader i hendes fars kiropraktiske klinik. Herefter assisterede hun klinikkens tilknyttede fysioterapeut under træning med patienter, hvilket har dannet grundlag for et liv med krop og bevægelse. Siden er hun uddannet FISAF aerobicinstruktør fra Instruktørskolen i 2001 og Pilates via fitnessbranchen siden 2004.

Sara er desuden uddannet civilingeniør fra DTU og har arbejdet som ingeniør hos tre af de største ingeniørfirmaer i Danmark. Hun har endvidere undervist på Danmarks Tekniske Universitet, DTU 2005–2008, både som kandidatstuderende og som led i hendes Ph.d.-projekt. Sideløbende har Sara arbejdet og undervist i fitness og aerobic fra 2001-2013 hos blandt andre Fitnessdk, indtil hun stoppede karrieren som ingeniør for at åbne Pilates B´s første studie.

Ud over Pilates har Sara dyrket mange forskellige sportsgrene som for eksempel Rytmisk Sports Gymnastik, dressurridning, diverse skiløb, aerobic, styrketræning, yoga, løb og i sine voksne år også jiu-jitsu.

Ud over at drive Pilates B i Kgs. Lyngby, står Sara i dag også for at drive og forretningsudvikle Pilates B træningscenter hos Selandiaklinikken i Ringsted, hvor hun underviser, afholder workshops og har uddannet centrets fysioterapeuter til Pilatesinstruktører.

Sara deltager minimum en gang om året i en international workshop eller konference for at være i konstant udvikling og få ny inspiration og motivation. Hun har modtaget træning og gentagne workshops af blandt andre Bob Liekens, Shari Berkowitz, Siri D Galliano og Amy Kellow og Gloria Gasperi og har desuden deltaget i workshops med bl.a. Jay Grimes, MeJo Wiggins, Andrea Meida, Murat Berkin, Miguel de Silva og Karen Frischmann.

For Sara er Pilates både træning, en livsstil og en livslang uddannelse, hvor der altid er plads til forbedringer og hvor det altid føles fantastisk efter endt træning.

Gloria Gasperi

Gloria stiftede første gang bekendtskab med Pilates i 1999, hvor hun under en rejse til Boston blev fascineret af træningsformen. De følgende år prøvede Gloria forskellige Pilates retninger, både den klassiske og ikke-klassiske, før hun vendte tilbage til Boston og færdiggjorde sin uddannelse hos Peak Pilates under ledelse af Clare Dunphy og Pamela Garcia.

Hos Den Danske Pilatesskole, vil du møde Gloria 4 gange på Del 2 og med diverse workshops og kurser på Del 3. Gloria underviser på flyende engelsk og ved behov, vil der være en oversætter til stede.

I 2012 begyndte Gloria at studere hos Jay Grimes hos Vintage Pilates i Los Angeles. Jay Grimes er selv blevet undervist af Joseph Pilates i midten af 1960’erne og efter Pilates’ død fortsatte han sin træning hos hans hustru Clara i endnu 10 år frem til hendes død.

Hos Vintage Pilates gennemgik Gloria uddannelsen The Work, og efter endt uddannelse blev hun udvalgt af Jay Grimes selv til den særlige Masteruddannelse Teaching the Work, der tager udgangspunkt i Pilates-undervisning, som Joseph Pilates oprindeligt havde tiltænkt den.
Uddannelsen gav Gloria en dybere forståelse af netop hendes særlige kompetencer for tilstedevær, formidling og evne til at læse forskellige kroppe og behov.

Udover at være Pilatesinstruktør er Gloria desuden kinesiolog og er uddannet i bevægelsesvidenskab fra Campobasso Universitet med specialisering i uddannelse fra Genova Universitet og har endvidere en sportsbaggrund på konkurrenceniveau.

I 2013 grundlagde Gloria Pilatesinstruktøruddannelsen E-motion, der med et skræddersyet program giver de mange fordele ved Pilates videre gennem den klassiske metode. Her lærer de studerende at mestre – og blive bevidste om – netop deres særlige kompetencer og passion. Gloria er fra Italien hvor hun bor og driver sit studio til hverdag.

Passion, integritet, engagement og glæden ved at dele sin viden er genkendelige træk ved Glorias undervisning, og det er det, der motiverer hende til at blive ved med at udforske – og dele sin fascination af – Pilates.

 

Jens Jacobsen

Kiropraktor 

Jens underviser i biomekanik, fysiologi og anatomi hos Den danske Pilatesskole. Jens Jacobsen er kiropraktor, tidligere formand for Dansk Kiropraktor Forening og senest ansat som hospitals direktør for Aleris-Hamlet Ringsted. Han var med til at starte uddannelsen i Biomekanik på Syddansk Universitets Center og Rygcenter Ringe. Tværfaglighed og bevægelse har altid være et vigtigt element for Jens og han er tidligere elite gymnast i Redskabs Gymnastik.

Hans kliniske erfaring stammer fra hans tid som medejer af Kiropraktisk klinik i Ringsted som han drev i mange år. I sin tid som aktiv kiroprkator, blev Jens dybt involverede og med-starter af det tværfaglige samarbejde på Rygcenter Ringe. Dette projekt var banebrydende og med til at sætte fokus på, at det er vigtigt med flere persketiver og mange aspekter i et effektivt og godt behandlingsforløb. Senere udviklede han Selandiaklinikken til et privathospital med fokus på bevægeapparatet og tværfaglighed.

Jens har en stor viden omkring bevægeapparatet med særligt fokus på rygsøjlen. Udover at være dygtig fagligt og meget professionel, så er Jens en interessant og engageret underviser.

Du vil møde Jens på del 2 og vi vil også udbyde kurser på del 3 for behandler og instruktører.

Jens Elmgren

Reumatolog

Jens er tilknyttet Den Danske Pilatesskole som underviser. Han blev uddannet som læge i 1976 og speciallæge i reumatologi i 1993. Hans særlige interesseområder er Non inflammatorisk reumatologi, herunder belastningsreaktioner og degenerative lidelser i ryg, hofte og skuldre.

Jens er en meget empatisk og opmærksom person med stor undervisningserfaring. Han var bl.a. ekstern klinisk lektor i reumatologi ved Syddansk Universitet (SDU) under sin ansættelse på medicinsk afdeling M, OUH/ Svendborg Sygehus.

Som intern konsulent i inflammatorisk reumatologi ved Rygcentret i Ringe med deltagelse i undervisningen af kiropraktorstuderende under ansættelse ved medicinsk afdeling M, OUH/ Svendborg Sygehus fik Jens smag for det tværfaglige samarbejde og den gode effekt det har på lidelser og sygdom.

Du vil møde Jens på del 2 af den fulde uddannelse til Pilatesinstruktør.

 

Jeppe Schultz

Træningsfysiolog, MSc 

Jeppe er uddannet fra Aarhus Universitet og har publiceret sit specialeprojekt, der omhandler træning af patienter med hoftedysplasi. Han har været tilknyttet fitnessbranchen gennem flere år. Til daglig arbejder han som træningsfaglig ekspert i Fit&Sund og leder af TheHealthLab.

I sin studietid var han i en længere praktikperiode tilknyttet FC Midtjylland som ass. fysisk træner. Jeppe har derudover undervist på kurset Fysisk Træning på Aarhus Universitet for bachelorstuderende på Institut for idræt.

Gæsteinstruktør

I løbet af uddannelsen vil du møde forskellige relevante fagpersoner som vil bidrage til undervisningen. Derudover inviteres Pilates instruktører fra rundt omkring i verden til at give workshop i Pilates.

 

Danmark

Træningssted

Det primære trænings- og undervisningssted for Den Danske Pilatesskole er hos Pilates B i Lyngby.
Du kan altså træne, øve og observere hos Pilates B hvis du ikke selv har adgang til et studio med Pilates udstyr.

Bor du langt fra Lyngby? Så kontakt os gerne for en individuel aftale og hjælp til at finde et egnet sted.

Pilates B ejes og drives af Sara Schytz som også er primær underviser på uddannelsen.

Pilates B i Lyngby, Lyngby Hovedgade 26C, 2800 Kgs. Lyngby, Danmark

Læs mere om Pilates B her.