Uddannelsen

Du får en uddannelse i klassisk Pilates hvor du lære metoden i sin rene form.

Derudover, så får du en solid og detaljeret baggrundsviden om alt det som har med træning, bevægelse og krop at gøre – alt sammen formidlet af fagfolk og professionelle. Du lærer, at arbejde kreativt og selvstændig med Pilates og du lærer, at vurdere hvad der er et godt valg til en given krop og hvordan du let og simpelt, tilpasser en øvelse til en bestemt person.

Du får selvtilliden til, at kunne træne andre i Pilates, træning og bevægelse – om det er en person der står midt i en stor skade eller en topatlet som har brug for det ekstra, til at kunne præstere på dagen, så vil du være klædt godt på efter endt forløb. Hvordan du vælger at bruge din uddannelse og viden er helt op til dig selv.

Vi giver dig fundamentet til selv at træffe et kvalificeret valg som passer til dig. Tempoet og tiden du skal bruge, ja det bestemmer du også selv og det afhænger af, hvor meget tid du kan sætte af til din uddannelse. Kort sagt, vi skaber en skole for dig.

Uddannelsesforløb

Her finder du information om uddannelsens indhold og opbygning. Du kan se, hvilke forudsætninger du skal have for at deltage på de enkelte forløb og hvilke øvelser, det forventes du kan ved opstart. Herfra kan du vælge den del, der passer til dig, hvor du er netop nu.

Det er også her, at du finder priser, datoer og beskrivelser af forløb, uddannelse og kurser.

Del 1 – Lær metoden

Del 1 er et træningsforløb i Pilates. Her kommer du i dybden med arbejdet og med teknikken i øvelserne.

Undervisningsforløbet: Undervisningen er inddelt i moduler, der løber over 8 weekender henover 6-7 måneder. Forud for forløbet modtager du en oversigt over weekendmodulernes temaer, og du kan herfra vælge, om du vil tage hele forløbet eller blot enkelte moduler. Du kan herfra frit sammensætte dit forløb og tage modulerne i den rækkefølge, du foretrækker og i dit eget tempo.

Du kan deltage ubegrænset antal gange på kurset når du har betalt for forløbet. Du vil desuden blive tilbudt træningstimer imellem modulerne, enten på hold hos Pilates B i Lyngby eller Ringsted, eller via Skype i en gruppe med andre. Dette er inkluderet i prisen.

Ønsker du flere træningstimer end angivet i pakken, så kan du tilkøbe dem hos Pilates B med 10 % rabat. Vi forbeholder os dog retten til at fjerne rabatten, hvis dit forløb strækker sig længere end de forventede 6 måneder.

Du vil desuden blive tilbudt at træne på egen hånd i studiet under supervision af en erfaren instruktør. Dette gælder dog kun, hvis du er tilmeldt hele forløbet på forhånd og først efter gennemførsel af modul 1 og 2. Undervejs i forløbet vil du løbende blive tilbudt sparring. Til undervisningen får du bøgerne ”Return to life” og “Your Health” af Joseph H. Pilates, en basisbog om anatomi samt en samlemappe til kompendierne med undervisningsmateriale.

Undervisningsgange: Hvert modul er på 10 timer og undervisningen ligger fredage kl. 14-18 og lørdage kl. 11-17

Datoer: Næste opstart august 2020 – januar 2021.

Forudsætninger før opstart på Del 1:

Du skal have trænet Pilates minimum 10 gange inden opstart.

Der vil desuden være forskellige forventninger til dig forud for deltagelse på de enkelte moduler:

Modul 1, Matwork + modul 2, Reformer: Her kræves ikke de store forudsætninger, men du skal være bekendt med Matworkøvelsernes og Reformerøvelserne på et let øvet niveau. Se liste af øvelser vi gennemgår her.

Matwork øvelserne (PDF print)  

Reformer øvelserne – del 1 (PDF print)

Modul 3, 4, og 5: Ingen forudsætninger, men vi anbefaler, at du har prøvet udstyret før.

Modul 6: Ingen forudsætninger

Modul 7: Du skal være i fysisk god form og have stiftet bekendtskab med øvelserne på et øvet niveau og være godt hjemme i basisøvelserne. 

Reformer øvelserne – fulde repetoire (PDF print)

Modul 8: Du skal have prøvet Pilates før og have en god forståelse for teknikken bag. Du behøver ikke, at have prøvet udstyret inden.

Priser:

8 moduler, hele forløbet Del 1: 18.000 kr. – inkl. 8 moduler á 10 timer, 8 holdtimer enten via Skype eller fremmøde, 10% rabat på øvrige hold og privattimer hos Pilates B Ringsted og Pilates B Lyngby. Fri adgang til at træne selv hos Pilates B efter gennemført modul 1 og 2.

3 valgfrie moduler, Del 1: 9.000 kr. – for 3 moduler booket på en gang inkl. 3 holdtimer enten via Skype eller fremmøde, 10% rabat på hold og privattimer hos Pilates B Ringsted og Pilates B Lyngby.

1 valgfrit modul, Del 1: 3.200 kr. – for 1 valgfrit modul uden holdtræning.

OBS! Der tages forbehold for prisregulering en gang årligt. Prisen du ser gælder ved booking og betaling idag og kan være ændret til næste år.

Del 2 – Uddannelsen

Selve uddannelsen hvor du lærer, at undervise Pilates i bevægelse.

Undervisningsforløbet: Undervisningen til Pilatesinstruktør forløber over 15 moduler fordelt på ca. 18 måneder med afslutning efter ca. 24 mdr.

Du vil lære at undervise i diverse udstyr hvilket inkludere Matwork, Reformer, Cadillac, High Chair, Wunda Chair, Arm Chair, Barrel, Spine Corrector, Ladder Barrel, Pedo Pole og divers Small Gadjets/ekstra udstyr (Studiet har IKKE en Guiliotine). Forud for forløbet modtager du en oversigt over weekendmodulernes temaer. Du kan her vælge, om du ønsker at tage hele forløbet eller blot enkelte moduler.

Du vil desuden blive tilbudt træningstimer imellem modulerne, enten på hold i Lyngby eller Ringsted, eller via Skype i en gruppe med andre. Inkluderet i prisen er der desuden 12 timer på hold og 5 privattimer som placeres efter aftale. Du kan deltage ubegrænset antal gange på kurset når du har betalt for forløbet og du kan bruge den tid på det, som du har behov for.

Har du ikke taget Del 1 – Lær Metoden hos os, vil du i dette forløb også få bogen ”Return to life” og “Your Life” af Joseph H. Pilates, en basisbog om anatomi, samt en samlemappe til undervisningsmaterialet. Du vil løbende blive tilbudt sparring, og det vil være muligt at tilkøbe flere hold og privattimer i studiet med 10% rabat i den tid dit forløb varer.

Du vil desuden blive tilbudt at træne på egen hånd i studiet under supervision af en erfaren instruktør imellem modulerne og indtil afslutning. Dette gælder dog kun, hvis du på forhånd er tilmeldt hele forløbet og efter gennemførelse af modul 1. Vi forbeholder os retten til at fjerne rabatten og adgangen til egentræning, hvis dit forløb varer væsentlig længere end det forventede.

Undervisningsgange:

Hvert modul er på 6-10 timer og undervisningen foregår enkelte onsdage kl. 14-20, enkelte søndage kl. 10-16 men primært fredage kl. 14-18 og lørdage kl. 11-17.

Pilates Comprehensive uddannelse i udstyr til træning og genoptræning hold 2019/2021:

 • Modul 1, 22.-23. februar 2019 – Sara Schytz
 • Modul 2, 22.-23. marts 2019 – Sara Schytz
 • Modul 3, 26. – 27. april 2019 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 4, 24. – 25. maj 2019 – Karen Frsichmann
 • Modul 5, 14. – 15. juni 2019 – Sara Schytz
 • Modul 6, 23. – 24. august 2019 – Sara Schytz og Jens Jacobsen
 • Modul 7, 20. – 21. september 2019 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 8, 25. – 26. oktober 2019 – Sara Schytz, Amy Kellow, Jens Elmgren og Troels Hededam
 • Modul 9, 22.-23. november 2019 – Sara Schytz
 • Modul 10, 10.-11. januar 2020 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 11, 31. januar – 1. februar 2020 – Sara Schytz
 • Modul 12, 6.-7. marts 2020 – Sara Schytz og Jens Jacobsen
 • Modul 13, 15. april og 19. april 2020 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 14, 15.-16. maj 2020 – Sara Schytz, Amy Kellow og læge
 • Modul 15, 12.-13. juni 2020 – Sara Schytz

Pilates Comprehensive uddannelse i udstyr til træning og genoptræning hold 2020/2021: 

 • Modul 1, 28. feberuar-1. marts 2020 – Sara Schytz
 • Modul 2, 27.-28. marts 2020 – Sara Schytz
 • Modul 3, 18. – 19. april 2020 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 4, 1. – 2. maj 2020 – Sara Schytz
 • Modul 5, 5.- 6. juni 2020 – Sara Schytz
 • Modul 6, 28. – 29. august 2020 – Sara Schytz og Jens Jacobsen
 • Modul 7, 25. – 26. september 2020 – Gloria Gasperi og Jerome Weinberg
 • Modul 8, 23. – 24. oktober 2020 – Sara Schytz, Amy Kellow, Jens Elmgren og Troels Hededam
 • Modul 9, 20.-21. november 2020 – Sara Schytz
 • Modul 10, januar 2021 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 11, februar 2021 – Sara Schytz
 • Modul 12, marts 2021 – Sara Schytz og Jens Jacobsen
 • Modul 13, april og 19. april 2021 – Sara Schytz og Gloria Gasperi
 • Modul 14, maj 2021 – Sara Schytz, Amy Kellow og læge
 • Modul 15, juni 2021 – Sara Schytz

Præcise datoer for Modul 10, 11, 12, 13, 14, 15 følger primo 2021. Vi forbeholder os retten til at ændre i programmet efter behov.

 Opbygning:

Uddannelsesforløbet er bygget op om omkring tre spor:

 • Et teoretisk, hvor du vil møde forskellige fagspecialister afhængigt af emnet.
 • Et praktisk, hvor du vil være i bevægelse og anvende dine teoretiske kompetencer i praksis.
 • Et selvstændigt, hvor du en stor del af tiden træner på egen hånd. Her forventes det, at du træner selv mindst to gange om ugen udover, at du også deltager på observationstimer samt øver dig i at undervise andre. Det forventes også, at du selv tager træningstimer både privat og på hold under din uddannelse. Du vælger selv sted og hos hvem og vi vejleder gerne til at finde en egent instruktør tæt på dig.

Din egen træning i at undervise kan enten foregå ved, at du selv finder et sted at undervise, at du selv samler en gruppe eller at du øver på og med dine medstuderende. Du kan også blive tilbudt at være assisterende træner på hold hos Pilates B i Lyngby eller Ringsted, hvor du går til hånde og vil udføre mindre undervisningsopgaver under supervision og med hjælp fra en erfaren instruktør. Dette er et gratis og valgfrit tilbud, når du er klar til det og vil ikke blive aflønnet. Det vigtigste er at holde sig for øje, at en Pilatesuddannelse er en praktisk uddannelse, hvor der skal samles erfaring undervejs. Hvordan og hvor du gør det, det er valgfrit og på eget ansvar.

Forudsætninger for opstart:

Du skal have trænet Pilates i et godt stykke tid og have et indgående kendskab til træningen eller allerede undervise i Pilates. Forud for opstart skal du deltage i en 90 min. træningsseance for vurdering af, om du er klar til start på uddannelsen. Seancen vil bestå af en 55 min. privattime efterfulgt at 30 min. samtale. Denne seance er inkluderet i din kursusafgift. De øvelser du skal træne er gennemgået på Del 1.

Udover træning lægges der vægt på, at du har en god basisforståelse af Pilates og bevægelse. Formålet med denne seance er også, at det er en forventningsafstemning, hvor vi sammen vurderer, om du vil få nok udbytte ud af deltagelsen på uddannelsen hos Den Danske Pilatesskole. Hvis du er relativ ny i Pilates, så anbefaler vi, at du tager Del 1 – Lær Metoden først inden Del 2 – Lær at undervise Metoden eller at du har tænet klassisk Pilates jævnligt i min. 6 mdr. inden opstart enten hos os eller et andet sted.

Du behøver ikke at gennemfører på nomeret tid. Hvis du ikke er sikker på at du kan det du skal inden opstart, så kan der laves særlige tillægsforløb hvor du bliver ført op på nødvendigt niveau. Disse forløb vil blive lavet og prissat individuelt.

Se liste over de øvelser, du som minimum skal kunne før opstart på den fulde uddannelsen:

Matwork øvelserne (PDF print)                          Reformer øvelserne – uddannelsen (PDF print)

Kompetencebevis og tests:

Efter hvert modul vil der være en selvtest i det aktuelle emne. Disse tests skal ikke afleveres og bliver ikke bedømt, men skal tjene som et redskab til selvevaluering. Formålet er, at du lære pensum og ikke testen for testens skyld. Undervejs i forløbet vil der desuden være 3-4 supervisionstimer på tre forskellige niveauer, hvor du vil modtage feedback på din undervisning og på, hvor du er i processen. Samme dag skal du desuden vise, at du kan gennemføre en træningsseance på samme niveau som din supervisionstime. Dette er ikke en eksamen, og formålet er, at du selv bliver bevidst om, hvad du gør godt og hvad du skal arbejde videre med for at blive klar til næste niveau. Når disse timer samt alle moduler er gennemført vil du blive indstillet til at aflægge den afsluttende prøve. Denne indstilling sker i samråd med dig og underviseren.

Afsluttende prøve fra Den Danske Pilatesskole:

Efter færdiggørelse af Del 2 aflægges den afsluttende prøve. Her demonstreres i praksis den studerendes evne til selvstændigt at kunne undervise to personer på to forskellige niveauer på samme tid. Der vil blive lagt vægt på, at du kender biomekanikken og anvendelsen af de forskellige øvelser og at du kan træffe et kvalificeret, kompetent og selvstændigt valg af egnede øvelser til kunden. Derudover skal du kunne udvise overblik og kontrol over timen samt en forståelse for kundens situation og niveau. Prøven afsluttes med en mundtlig gennemgang og snak samt modtagelse af kompetencebeviset. Der er ingen krav om, at du fortsat skal købe kurser hos Den Danske Pilatesskole eller andre udbydere for at beholde dit kompetencebevis.

Priser for forløb:

Pilates uddannelse i udstyr til træning og genoptræning: 36.000 kr. for hele forløbet med opstart hold 2019 og hold 2020. – Prisen er inklusiv alle moduler, kursusmateriale, 12 holdtimer (via Skype eller ved fremmøde), 5 privattimer (via Skype eller ved fremmøde), supervisionstimer, egen træning i studiet under uddannelsen, samt mulighed for tilkøb af ekstra hold- eller privattimer hos Pilates B i Lyngby eller Ringsted med 10 % rabat.  OBS! Der tages forbehold for prisregulering en gang årligt.

Prisen du ser gælder ved booking og betaling idag. Vi forbeholder os retten til at regulere prisen for nye opstart.

Opstart februar 2021 pris 45.000 kr.

Når du har betalt og deltaget på et modul, så er du velkommen til at deltage igen på samme modul senere uden beregning. Dette gælder dog ikke modul med international underviser og deltager på et givent hold har første prioritet til pladserne.

Del 3 – Workshop, kurser og videreuddannelse

Her finder du løbende et bred udbud af workshops, kurser og videruddannelse målrettet dig som arbejder professionelt med træning, bevægelse og behandling.

Undervisningsforløbet

Del 3 består af forskellige workshops, kurser og videreuddannelsestilbud. Der vil hvert år være et stort udvalg af workshops, og der vil blive udbudt en overbygning i klassisk Pilates med en international Pilates profil. Her vil du desuden også finde en mængde forskellige tilbud for videreuddannelse i bevægelse.

Forløbet henvender sig til dig, der enten har gennemført Del 2, eller som måske allerede har en Pilatesuddannelse i rygsækken. Du har lyst til yderligere fordybelse og erfaring med at undervise i Pilates og øget forståelse af f.eks. biomekanik og bevægelse. Det kan også være, du arbejder med elitesport og gerne vil fordybe dig i forskellige temaer indenfor bevægelse, træning og vejledning. Driver du dit eget træningsstudie, og savner viden om ledelse og økonomistyring vil du også løbende kunne finde forskellige kurser hos Den Danske Pilatesskole. Der vil altid være tilknyttet en specialist inden for det aktuelle kursus eller den aktuelle workshop.

Undervisningsgange:

Varierer fra kursus til kursus.

Opbygning:

Du sammensætter selv frit, hvilke workshops og kurser du ønsker til din videreuddannelse.

Forudsætninger før opstart:

De forskellige kurser har forskellige forudsætninger, og du tilrettelægger derfor dit forløb efter netop dit niveau.

Kompetencebevis og tests:

Du modtager kompetencebevis efter gennemførelse af specialiserede spor i eksempelvis Pilates eller anatomi. Enkelte workshops udløser desuden separate beviser for deltagelse.

Priser:

Se pris under hver workshop eller kursus.

Kalender:

25.-27. september 2020 – Jerome Weinberg og Gloria Gasperi – info følger.